Veggie-wok med østerssauce
Ingredienser
1 spsk. neutral olie
1 dåse kidneybønner (el. kikærter)
100 ml. østerssauce
1 spsk. fiskesauce
1 dl. vand
5 fed hvidløg
3 gulerødder – skrællet og skåret i skrå skiver
200 g. knoldselleri
250 g. champignon
1 løg (el. forårsløg)
1 dåse bambusskud
Fremgangsmåde
- Pil skrællen af hvidløgene og riv dem på den fineste side af et rivejern. Put olie i en wok eller gryde, og tilsæt hvidløgene når olien er varm
- Skyld kidneybønnerne grundigt og tilsæt dem når hvidløgene er lidt brunet. Lad bønnerne stege i hvidløgene i et par min, og put dem herefter over på en tallerken
- Skru op for varmen og hæld alle grønsagerne samt bambusskuddene i wokken.
- Lad det stege i høj varme under omrøring og tilsæt efter 1-2 min. Østerssauce, vand og fiskesauce.
- Lad det stå og koge lidt tid til vandet er kogt lidt fra, men uden grønsagerne bliver kogte.
- Tilsæt til sidst kidneybønnerne. Smag til med peber og evt. fiskesauce og servér med ris når bønnerne er varmet igennem.