Veggie-wok med østerssauce

Veggie-wok med østerssauce

Ingredienser

  • 1 spsk. neutral olie

  • 1 dåse kidneybønner (el. kikærter)

  • 100 ml. østerssauce

  • 1 spsk. fiskesauce

  • 1 dl. vand

  • 5 fed hvidløg

  • 3 gulerødder – skrællet og skåret i skrå skiver

  • 200 g. knoldselleri

  • 250 g. champignon

  • 1 løg (el. forårsløg)

  • 1 dåse bambusskud

Fremgangsmåde

  • Pil skrællen af hvidløgene og riv dem på den fineste side af et rivejern. Put olie i en wok eller gryde, og tilsæt hvidløgene når olien er varm
  • Skyld kidneybønnerne grundigt og tilsæt dem når hvidløgene er lidt brunet. Lad bønnerne stege i hvidløgene i et par min, og put dem herefter over på en tallerken
  • Skru op for varmen og hæld alle grønsagerne samt bambusskuddene i wokken.
  • Lad det stege i høj varme under omrøring og tilsæt efter 1-2 min. Østerssauce, vand og fiskesauce.
  • Lad det stå og koge lidt tid til vandet er kogt lidt fra, men uden grønsagerne bliver kogte.
  • Tilsæt til sidst kidneybønnerne. Smag til med peber og evt. fiskesauce og servér med ris når bønnerne er varmet igennem.

Leave a comment