Vegetar moussaka

Vegetar moussaka

Vegetar moussaka

Ingredienser

  • Linsesauce
  • 2 løg

  • 2-3 fed hvidløg

  • 1 spsk. neutral olie

  • 250 g. champignon

  • 1 squash

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 3 spsk. soltørrede tomater

  • 1 dl. røde linser

  • 1 grøntsagsboullion med 2 dl. vand

  • Salg og peber

  • Bechamelsauce
  • 1 ½ spsk. smørbar

  • Hvedemel efter behov

  • Mælk efter behov

  • Muskatnød

  • Salt

  • Andet
  • 1 aubergine (el. squash)

  • 4-5 kartofler

Fremgangsmåde

  • Linsesauce
  • Hak løg og hvidløg i små tern og steg det i en gryde med lidt olie
  • Skær champignon i kvarte og riv squashen på et rivejern og tilsæt det i gryden. Rør et par min og tilsæt herefter hakkede tomater og soltørrede tomater.
  • Skyld linser grundigt og tilsæt i retten, sammen med ½ boullion og et par dl vand.
  • Lad retten simre i 10-15 min og smag til med salt, peber og evt. ½ grønsagsboullion.
  • Bechamelsauce
  • Smelt smøren i en gryde og rør med piskeris mel i til det er en klump. Tilsæt herefter mælk, lidt af gangen, til det til sidst når en cremet sauce-konsistens
  • Riv herefter rigeligt muskatnød i og rigeligt salt i og lidt peber. Det må gerne være lidt saltet da kartoflerne ’’stjæler’’ den saltede smag i ovnen.
  • Andet
  • Skær kartoflerne og auberginen i tynde skiver (3-5 mm). Smør et ovnfast fad med smør
  • Fordel halvdelen af Bechamelsaucen i bunden. Herefter linsesauce og kartofler

Leave a comment