Lækre svampede gulerodsboller
Tid
1, 5
timeAntal
20
bollerIngredienser
25 g. gær
5 dl lunkent vand
1 dl creme fraiche
1/2 dl olivenolie
1 spsk. honning
6 gulerodder (supplér evt. med anden rodfrugt)
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
100 g. finvalsede havregryn
1/2 tsk. salt
150 g. durummel
150 g. grahamsmel
ca. 400 g. hvedemel
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, honning og mælkeproduktet.
- Skræl og riv gulerødderne og tilsæt disse. Tilsæt nu hørfrø, solsikkekerner og havregryn samt grahamsmel og durummel.
- Tilsæt til sidst hvedemel indtil dejen er passende og ælt den godt (den skal være svampet og luftig – må ikke være for tør!)
- Læg dejen i en skål med et viskestykke og lad den hæve i 30 min
- Slå dejen til 18-22 boller og lad disse hæve på en bageplade i 30 min
- Bag bollerne i 25 min på 180 grader