Lækre svampede gulerodsboller

Lækre svampede gulerodsboller

Tid

1, 5

time
Antal

20

boller

Ingredienser

  • 25 g. gær

  • 5 dl lunkent vand

  • 1 dl creme fraiche

  • 1/2 dl olivenolie

  • 1 spsk. honning

  • 6 gulerodder (supplér evt. med anden rodfrugt)

  • 1 dl hørfrø

  • 1 dl solsikkekerner

  • 100 g. finvalsede havregryn

  • 1/2 tsk. salt

  • 150 g. durummel

  • 150 g. grahamsmel

  • ca. 400 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, honning og mælkeproduktet.
  • Skræl og riv gulerødderne og tilsæt disse. Tilsæt nu hørfrø, solsikkekerner og havregryn samt grahamsmel og durummel.
  • Tilsæt til sidst hvedemel indtil dejen er passende og ælt den godt (den skal være svampet og luftig – må ikke være for tør!)
  • Læg dejen i en skål med et viskestykke og lad den hæve i 30 min
  • Slå dejen til 18-22 boller og lad disse hæve på en bageplade i 30 min
  • Bag bollerne i 25 min på 180 grader

Leave a comment