Bhutansk inspireret karrygryde

Bhutansk karrygryde

Tid

40

minutter
Personer

4

personer
Sværhedsgrad

Nemt

Ingredienser

  • 2 løg (alm. str.)

  • 3 fed hvidløg

  • 1 stor klump ingefær

  • 350 g. selleri

  • 2 håndfulde champignon

  • 1 dåse kokosmælk

  • 1 dåse flåede tomater

  • 1 dåse kikærter

  • 1 lille dåse tomatpuré

  • Limesaft

  • Krydderier
  • 1 tsk. rød karrypasta

  • ½ tsk. gurkemeje

  • 2 tsk. paprika

  • 2 tsk. spidskommen

Fremgangsmåde

  • Riv ingefæren og hvidløgene på den fineste side af et rivejern
  • Tilsæt alle krydderierne, samt det revet hvidløg og ingefær, put det i en gryde og rør godt rundt
  • Skær champignon i kvarte, løgene i halvmåneformet og selleri i tern af 1-2 cm’s tykkelse
  • Put det herefter i gryden med krydderierne og rør rundt
  • Tilsæt nu tomatpure og flåede tomater og lad retten koge til selleri og løg er mere bløde (der skal stadigvæk være bid i!)
  • Skru nu ned for varmen og tilsæt kokosmælk (det skiller ved for høj varme)
  • Smag nu til med salt, peber og limesaft (evt. Chili hvis man ønsker den stærkere)
  • Put til allersidst kikærter i og server når de er varmet igennem.
    Server med ris.

1 Comment

Leave a comment