Bhutansk karrygryde
Tid
40
minutterPersoner
4
personerSværhedsgrad
Nemt
Ingredienser
2 løg (alm. str.)
3 fed hvidløg
1 stor klump ingefær
350 g. selleri
2 håndfulde champignon
1 dåse kokosmælk
1 dåse flåede tomater
1 dåse kikærter
1 lille dåse tomatpuré
Limesaft
- Krydderier
1 tsk. rød karrypasta
½ tsk. gurkemeje
2 tsk. paprika
2 tsk. spidskommen
Fremgangsmåde
- Riv ingefæren og hvidløgene på den fineste side af et rivejern
- Tilsæt alle krydderierne, samt det revet hvidløg og ingefær, put det i en gryde og rør godt rundt
- Skær champignon i kvarte, løgene i halvmåneformet og selleri i tern af 1-2 cm’s tykkelse
- Put det herefter i gryden med krydderierne og rør rundt
- Tilsæt nu tomatpure og flåede tomater og lad retten koge til selleri og løg er mere bløde (der skal stadigvæk være bid i!)
- Skru nu ned for varmen og tilsæt kokosmælk (det skiller ved for høj varme)
- Smag nu til med salt, peber og limesaft (evt. Chili hvis man ønsker den stærkere)
- Put til allersidst kikærter i og server når de er varmet igennem.
Server med ris.
1 Comment
Nadia
Test kommentar